TANNKLINIKK BUDAPEST

Ring: 36705923036
SKAL VI RINGE DEG?

Gi oss beskjed ditt telefonnummer

og vi skal ringe deg tilbake så snart som mulig.

Land *

Telefonnummer *

Tannproteser eller tannbro?

Tannproteser (proteser) eller tannbro? Hva er forskjellen? Disse har alltid vært spørsmålene som trengte et svar. I løpet av de siste 30 årene har tannleger brukt ulike metoder for å erstatte manglende tenner. I det følgende vil du bli kjent med forskjellene mellom de avtakbar og ikke avtakbar protesene, men også fordelene og ulempene ved forskjellige behandlingsmetoder. På slutten kan du selv bestemme hvilken metode som passer best for deg.

1. Tannproteser

1.1 Avtagbare proteser (alternativer til en fast bro)

1.1.1 Avtakbar full protese

En protese er løst plassert på tannkjøttet for å dekke de tapt tennene. Dette alternativet har ingen reelle fordeler – unntatt den lave prisen og enkel installasjon. Det brukes vanligvis midlertidig mens du venter på en behandling, -som faste tannbroer.

Ulempene er mange: ubehag i å spise, dårlig estetikk, påvirket tale, og ømme tannkjøtt fra protesebehandling. Videre reduserer en full protese plassert i overkjeven kraftig smaken.

1.1.2. Avtakbar, implantatforankret tannprotese (tar 5 behandlingsdager)

En avtagbar full protes er koblet til enten en ball eller en bærefeste, som i sin tur er forankret på to eller flere implantater i den fremre delen av kjeven. Implantatene bidrar til å holde protesen på plass og gir bedre funksjon og komfort. Kostnad er vanligvis grunnen til at denne løsningen er valgt over en fast bro – selv om sluttresultatet ikke kan sammenlignes.

– Implantasjonsstøttet fast protese

Alt-på-4 -faste proteser med 4 implantater i øvre og nedre munn (Alt-på-4 / All-on-4 tannbehandling)

Alt-på-fire er et behandlingsalternativ for å erstatte alle pasientens tenner på under- / overkjeven med bare fire tannimplantater. Dette brukes vanligvis som et alternativ til en full bro, men det anbefales ikke for personer under 65 år.

Noen fordeler er: – ingen beingraft – spre færre tannimplantater mer mot ryggen med målrettet vinkling – tannimplantater kan muligens plasseres samme dag som en ekstraksjon – redusert kostnad.

1.1.3. Delvis protese

Dette er en plade med en eller flere falske tenner på den. Det kan være alt plast eller en blanding av metall og plast. Begge typer kan ha klips (clasps) for å holde protesen på plass i munnen. Avhengig av hvor de er, kan noen av disse klippene vises når du ler eller åpner munnen din.

1.2 Ikke avtakbar protese

1.2.1 Full gjenoppbygning av tannsett med implantater (5-7 dager)

Bytting av alle tennene eller korrigering av ufullkommenhetene i bite stilling refereres som full gjenoppbygning af tannsett. Sluttresultatet er en 14-14 enhets bro på 9-10 øvre og 8 nedre implantater.

Bruken av det ikke avtakbar protesen er midlertidig mens du venter på en full bro. Dens formål er å dekke tannkjøttet mens de heler på grunn av de mottatte implantatene. Helbredelsesperioden, som kan være opptil 6 måneder, er lett med det ugjennomtrengelige protesen, fordi de er faste på implantatene og svært stabile. Å spise, snakke eller smile er ikke noe problem.

2. Dental bro (5 dager)

Tannbroen er en av de mest moderne metoder for proteser. Det kan være broer laget av metall keramiske eller zirkonium kroner. Zirkonium broer er trolig de beste materialene du kan få. Foruten å være den mest estetiske, inneholder den heller ingen metaller eller allergiske materialer. Tannbroer kan ha forskjellige lengder avhengig av hvor mange tenner som mangler.

2.1. En bro kan anbefales hvis pasienten mangler en eller flere tenner

Hull som blir igjen av manglende tenner, forårsaker til slutt at de resterende tennene roterer eller skiftes inn i de tomme mellomrom, noe som resulterer i en dårlig bit. Ubalansen forårsaket av manglende tenner kan også føre til tannkjøttsykdom og felles (TMJ) sykdommer.

  1. Tenner rundt plassen er forberedt.
  2. Broen er montert og justert for passform og komfort.
  3. Broen sementeres til posisjon.

 

2.2 Full tannbro

Når alle tennene mangler eller i en slik tilstand at de må byttes ut, er en fast bro forankret til tannimplantater den beste permanente løsningen.

Fordelen ved en bro er at kronene gir deg en lettere følelse, da protesene er svært stabile, har et bedre estetisk utseende. Tyggen er lett og tennene føles som de var dine egne. Den eneste ulempen er at de er den dyreste metoden for å erstatte manglende tenner. Ja, det er mange ting å ta hensyn til når du bestemmer hvilken metode som passer best for deg. Ikke glem en tannlege kan hjelpe deg mye med dine usikkerhet og ytterligere spørsmål. Be om en gratis konsultasjon og bli fortrolige med din beslutning.