TANNKLINIKK BUDAPEST

Ring: 36705923036
SKAL VI RINGE DEG?

Gi oss beskjed ditt telefonnummer

og vi skal ringe deg tilbake så snart som mulig.

Land *

Telefonnummer *

Sedasjon eller generell anestesi under tannbehandling. Når og hvordan?

Sedasjon eller generell anestesi under tannbehandling. Når og hvordan?

 

På samme måte som tusenvis av andre pasienter, kan du også spørre deg selv: “Er det mulig å få tannbehandling uten smerte?”

1. Sedasjon eller generell anestesi kan være et svar på spørsmålet ditt.

Sedasjon eller anestesi tilbys når:

  • Du er redd for tannbehandling
  • Du kan ha spesielt følsomme orale nerver
  • Du kan ha litt munn
  • Eller i tilfelle av alvorlig tannkirurgi

Vanligvis snakker vi om sedasjon, når du får en liten pille fra tannlegen som gjør at du slapper av. Du er i en tilstand mellom søvnig og avslappet, men klar over hva som skjer under behandlingen. Du vil ikke føle noen smerte.

Under generell anestesi derimot, er du ikke klar over hva som skjer, fordi du sover. Dette betyr at du ikke vil føle, høre eller huske noe om hva som foregår rundt deg under operasjonen.

2. Ting som er viktige å vite før du velger sedasjon eller generell anestesi

Før du får den ene eller den andre, bør du informere tannlegen om din komplette sykdomshistorie, inkludert alle medisinene du tar for øyeblikket. Det er også viktig for tannlegen å vite om du røyker eller drikker alkohol. I tillegg bør du fortelle ham om du er allergisk mot et bestemt stoff, slik at tannlegen sammen med deg kan ta den riktige beslutningen om behandlingen.

3. Anestesi er trygt

Hvis tannlegen anbefaler tannbehandling under generell anestesi, på grunn av en komplisert operasjon som full munngjenoppretting, bør du først ha blodanalyse. Dette er viktig for anestesiologen å få resultatet av blodanalyser før behandlingen starter.

Bruke anestesi er tryggere i dag, på grunn av fremskritt innen både teknologi og medisinering. F.eks anestesiologen bruker pulsoksymeteret for å sikre at du får nok oksygen under operasjonen.

3.1 Ulempen ved sedasjon eller generell anestesi under tannbehandling

Det er ingen ulempe egentlig for å bruke sedasjon, i tillegg til at det ikke alltid er nok.

Bivirkningene ved bruk av generell anestesi er også svært små:

  • kvalme
  • sår hals, på grunn av puste rør

Så, som du kan se både sedasjon og generell anestesi kan brukes i tannlegen. Men det viktigste er å snakke med deg tannlege om disse mulighetene og spør hans mening i ditt tilfelle.